HOME  | JAMILA KFT.KAPCSOLATKAZÁNOKNAPELEMEK | NAPKOLLEKTOROK  | SZÉLGENERÁTOROK THERMOSHIELDNORDART FŰTŐPANELOK| REFERENCIÁK  | AJÁNLATKÉRÉS

KAZÁNRENDSZEREK

 

FAELGÁZOSÍTÓ KAZÁNOK

PELLET KAZÁNOK

GÁZKAZÁNOK

Unical kondenzációs gázkazánok:


Amennyiben Ön gázkazánban gondolkodik, az Unical kondenzációs rendszereit szeretnénk figyelmébe ajánlani. Ha a téli fűtésre  eddig 3000 m3 gázt használt el,akkor megtakaríthat 900...1500 m3 gázt !!!
A kazántest alumínium-szilícium-magnézium ötvözet öntvény, olyan mint egy autó motorblokkja, így rozsdafolt kizárva. Alacsony kilépő füstgáz hőmérséklet! Az Unical kondenzációs kazán gázfogyasztása 30…50%-kal kevesebb egy hagyományos kazán fogyasztásánál.

 

                                     

 
Alkon kondenzációs gázkazán család, TOP kategória Al, mert a kazántest alumínium-szilícium-magnézium ötvözetű öntvény, olyan mint egy autó motorblokkja, így a
rozsdafolt kizárva, ezért a kazántestre 5 év a garancia, és kon, mint kondenzációs, így született meg, hogy a márkanév: Alkon. Kérjük, őrizze meg ezt az írást a gázszámlái között !

Ha a téli fűtésre,  Ön,  eddig,   pl.   3000 m3 gázt használt el,   akkor abból
megtakaríthat   900...1500   m3 gázt !!!   Akár 50%-ot!   Nem viccelünk !!!

Cserélje le kazánját Unical kazánra! Üdv! Én egy Unical kazán vagyok!  Velem 30...50 %-kal, azaz tetemesen csökkentheti a fűtési költségeit!
A nevem Alkon ’09 R 18.      
Ki tudok fűteni kb. 250 m2-es új épületet, vagy kb. 200 m2-es 80-as években Porotherm 36-ból épült épületet, vagy kb. 100 m2-es kisméretű téglából épült régi 50 éves házat. És melegvizet is tudok termelni, akár úgy is, hogy hozzám is, és a C jelű Combi kazán testvéreimhez is csatlakoztatni lehet akár egy régi villanybojlert, vagy gázbojlert is.


 
  
Az én ötvözetem kb. olyan, mint egy korszerű autó motorblokkja, azaz alumínium-szilícium-magnézium ötvözetű öntvény vagyok (ezt jelzi a nevem is, mert Al, mint alu ötvözet és kon, mint kondenzációs, tehát Alkon) így a rozsdafolt kizárva (hiszen egy korszerű motorblokkon sem látunk rozsdafoltot soha), emiatt a kazántestre 5 év a garancia!    Ön tudja-e, hogy a hagyományos gázkazánok füstgázhőmérséklete a kazántestből kilépve kb. 200°C, így ezek a forró füstgázok lépnek be a füstcsonkba, sajnos rengeteg hővel együtt. A hagyományos kéményes kazánoknál a füstcső csak azért nem érezhető forrónak, mert a füst-ernyőbe (a deflektorba) sok-sok levegő is beszívódik a kémény huzata által. Én viszont, mint Alkon...18 kazán, még a kazántesten belül felhasználom a füstgázok hőjét, így a tfüst = csak 30 ...70°C közötti !!!!!, és emiatt a füstgáz vízgőztartalma kicsapódik (azaz lekondenzálódik).  Ezért hívnak kondenzációs kazánnak!     És tudja-e, hogy nekünk, mármint kazánoknak, a téli félév magyar időjárási körülményei között igen sokszor csak 1/3-ad, 1/4-ed teljesítményen kell működnünk?   Én kb. 4 kW-ig (3,2kW-ig) le tudok szabályozni !!!!!      De több neves versenytársam csak 7 kW-ig! Ők tehát 7 kW teljesítmény igény alatt csak ki-be kapcsolásokkal tudnak manipulálni???   Talán pazarolnak???
Képzelje el a következőt!  V és U egy-egy autó.
   V 100 km-t tesz meg úgy, hogy hajt mint az őrült, aztán pihen egyet, majd megint hajt mint az őrült, aztán megint pihen, stb.
   U szintén 100 km-t tesz meg, de normálisan kicsi sebességgel folyamatosan halad, és közben nem áll meg. 
Kérdés: Melyik autó fogyasztott kevesebbet?       Ugye a válasz egyértelmű?      Az U !      U mint Unical!
Az én vezérlésem éppen azt teszi lehetővé, hogy a világszínvonalú és eléghetetlen gázégőmet ne kelljen ki-be kapcsolgatni, mert picike teljesítményen is tud működni, és jóval kevesebb gázt eszik meg, mert a pici teljesítményen még a hatásfoka is jobb! Persze van nálam olcsóbb kazán is a piacon, de nézze meg, hogy a konkurenciám tudja-e a következőket?

 


1. A minimális teljesítménye jó pici-e?    4 (3,2) kW-nál kisebb-e?   (Vagy 7 kW alatt a gázégő csak ki-és-be kapcsolgat?)
2. És a füstgázhőmérséklet jó pici-e?    tfüst = 30...70°C közötti-e?      (Vagy túl forrón engedi ki a füstgázokat?)

Figyelem! Amelyik konkurencia semmi konkrétumot nem tud írni magáról, csak általánosságokat próbál megcsillogtatni, pl. hogy modern formatervezés, meg hogy megbízható, meg hogy digitális kijelző, meg hogy hókusz-pókusz is van, azt kezelje egy annak megfelelő figyelemmel! 
Én, mint Alkon kazán, olyan vagyok, mint egy automatikus kazán-robot, és TOP kategóriába tartozom!


A fejlesztések 2000-ben kezdődtek holland – német – itáliai koprodukcióban.

Nooos!   Mit szól hozzám?   Döntsön az Unical mellett!  
Ugyan nem én vagyok a legolcsóbb, de lehet hogy 50%-kal kevesebb gázt eszek meg!         Most akciós árak,     min. 48% engedménnyel,    


fali kondenzációs kazánok (kW) választéka: 
12 fűtő,  18 fűtő/Combi,  24 fűtő/Combi/Bojleres,  28 fűtő/C,  35 fűtő/C/B,   50 fűtő,  70 fűtő (és álló kazánok 32 MW-ig)
min. kW:  1,9 kW   4,2 (3,2) kW     4,2 (3,2) kW         5,4 kW       5,2 kW          9 kW      9 kW

 Hogy Önnek mekkora gázkazán kell?  

 Ne egy átlagos szerelőt kérdezzen, mert a szerelők 90%-a sajnos tudatlanul, biztos-ami-biztos alapon, túl nagy gázkazánt szokott javasolni, és a túl nagy gázkazán pedig jóval több gázt fog megzabálni.    Figyelem! 2009-től „arccal a fatüzelés irányába” fordult sok-sok családi ház! De vigyázat! A fatüzelés nem 100%-os alternatíva! Ha túl sokan áttérnek fatüzelésre, akkor eltűnnek az erdőink és jóval drágább lesz a fa! Egyébként pedig ajánlom Önnek az Unical Fokolus vegyestüzelésű+pellet kazánokat 10...172 kW között, valamint 20 kW...1,6 MW között az Unical faelgázosító kazánjait.    És még egy tanács! Ne higgyen annak a szerelőnek, aki azt mondja, hogy radiátoros fűtésnél nem éri meg a régi kazánt kondenzációsra cserélni. Ezt csak tudatlanságból mondhatja! Sőt! A kazáncsere utáni gázmegtakarítás %-a nagyobb lesz régi-radiá-torokkal, mint régi-padlófűtéssel!    Az É-i falon egy 3 eFt-os É-i szonda érzékeli a külső hőmérsékletet és az Alkon kazán annál alacsonyabb °C-ú vízzel fűt, minél melegebb van odakint.     Tehát még egyszer jelezzük: a gázmegtakarítás 30...50%-nyi lesz!  
 Sejti-e Ön,
 hogy meglepően sok szakember nem tudja,
 hogyan is működik ténylegesen pl. egy 24 kW-os kombi-kazán? 
 
 Mi most elmondjuk ezt Önnek, különlegesen tanulságos lesz:
 
 Télen, a hazai nem-szigetelt családi házak túlnyomóan-nagy többsége 16...12 kW fűtést igényel.
 „Hogyan mérheti ki hogy a házához mekkora kazán kell” című írásban.
Egy ilyen 16...12 kW-os házba 24 kW-os kazánt betenni nagy hiba, de mégis sokan ilyen kazánt üzemeltetnek. Nézzük! Hogyan is működik ez ténylegesen:   Enyhébb téli valamint őszi és tavaszi időszakokban a következő történik:

A szobatermosztát egyszer csak „On” jelet küld a kazán felé, a 24 kW-os kazán beindul 18 kW teljesítménnyel, mert ennyi pl. az indulási teljesítménye. De mivel a házenyhe időben csak 4...5 kW-os, emiatt a kazán gézégője leszabályoz (lemodulál). Ha egyáltalán tud
lemodulálni a régi kazán. A kazánnak le kellene szabályoznia magát 4...5 kW teljesítményre, hiszen most ennyi kell a háznak, de némely konkurens kazán képtelen erre, mert csak pl. 7 kW-ra tud leszabályozni. 
Viszont ha a kazán 7 kW-ot ad le, de a ház csak 4...5 kW-ot használ el, akkor egyre jobban megemelkedik a kazánba visszatérő vízhőmérséklet. Emiatt a 7 kW-on működő gázégő túlmelegíti a kazántól kilépő előremenő vízhőmérsékletet, így a gázégő lekapcsol. De a szivattyú még utókeringtet! Emiatt a kazántól kilépő előremenő vízhőmérséklet lassan lecsökken, így a gázégő ismét bekapcsol. Méghozzá ismét 18 kW indulási teljesítménnyel! Mivel ez most nagyon sok teljesítmény, emiatt a kazán nemsokára elkezdi
 leszabályozni a teljesítményét. Ismét le kellene szabályoznia 4...5 kW-ra, de csak 7 kW-ig tud leszabályozni, úgyhogy ismét túlmelegíti a kazántól kilépő előremenő hőmérsékletet, így a gázégő ismét lekapcsol. De a szivattyú ismét utókeringtet! Emiatt a kazántól kilépő előremenő hőmérséklet ismét lecsökken, így a gázégő ismét bekapcsol. Stb, stb. ....
 


 
 Nézzük meg az előző 24 kW-os kazán működését személygépkocsival.
 
 Legyen Önnek egy olyan autója, amelynek ha a gázpedálját tövig benyomja,
 - azaz 100%-ig benyomja a gázpedált, akkor az olyan mint a 24 kW-os gázkazánnál a 24 kW,
 - ha 75%-ig benyomja a gázpedált, akkor az olyan mint a 24 kW-os gázkazánnál a 18 kW,
 - ha 30%-ig nyomja csak be a gázpedált, akkor az olyan mint a 24 kW-os gázkazánnál a 7 kW,
 - de a 30% és a 0% benyomás között most nem létezik gázpedál-állás, mert sok 24-es kazánnál sincs.
 Nooos!   Akkor most nézzük.   Budapesten vagyunk.
 Ön elindul az autóval úgy, hogy 75%-ig be kell nyomnia a gázpedált, mert ez most az indulási teljesítmény! 
 Egyszerűen most ez van, így tud elindulni, nincs választási lehetőség, sok kombi-gázkazán eleve így indul.
 De hoppá! Majdnem nekimegy az előtte haladó autónak, így csökkenti a gázpedál benyomását.
 Leszabályoz 30%-os gázpedál benyomásra, de ez még mindig sok. Hiszen most csak 50 km/óra „előremenő”  sebességre kell szabályoznia. 30%-os gázpedállal viszont az autó sebessége túlfut, éppúgy mint a kazánnál az előremenő hőmérséklet. Így Ön inkább elengedi a gázpedált 0%-ra, azaz kikapcsol a gázégő. Az autó lassan lassulni kezd, Ön mögött türkölni fognak, emiatt ismét benyomja a gázpedált 75%-ig, majd visszaszabályoz 30%-ig, de mivel ez még mindig sok, felengedi a gázpedált.     És így tovább! ....
 Ön mit gondol?Mennyit fogyasztana az Ön autója ha így használná???
 És mit gondol? Mennyit fogyaszt egy olyan gázkazán, amelyik nem tudja eléggé leszabályozni a saját teljesítményét és inkább ki-és-be-kapcsolgat?
 
 Az Unical cég Alkon 12-es kondenzációs gázkazánjának csak 7 kW az indulási
 teljesítménye, hogy ne legyen nagy a gázfröccs az indulások alkalmával,
 és 1,9 kW-ig le tudja szabályozni a teljesítményét, azaz icike-picike egyenletes teljesítménnyel haladunk a gázkazánnal, mint egy autó az országúton, tehát nem városi forgalomként működünk, nem ki-és-bekapcsolásokkal próbáljuk fenntartani az előremenő
 hőmérsékletet. 

Kedves Üzemeltető és kedves épületgépész Szakember!
Ha Önnek nem combi Alkon kazánja lesz, hanem fűtő Alkon 18 ...Alkon 35 közötti kazánja lesz, akkor erősen javasoljuk, hogy a kazán indulási teljesítményét állíttassa be megfelelően kicsi értékre (pl. 7 kW-ra) egy olyan Unical-os szervizes által, akinek van - 3 -
német Krom-Schröder szobatermosztátja is, mert ez egyben egy mini-computer is ha rácsatlakoztatják egy Alkon 12 ... Alkon 35 közötti kazánra. És ezzel a szobatermosztáttal, azaz mini-computerrel szinte mindent át lehet programozni a kazánon belül. Be lehet pl. állíttatni azt is, hogy egy Alkon 18-as kazán fűtésre 3,2 kW ... 7 kW között működjön és moduláljon, de melegvízre pl. 3,2...18 kW között moduláljon. 
Viszont megjegyzem, hogy:   Ha a kazán combi, és átfolyós vízmelegítőként fogjuk működtetni (tehát nem a 7-es tervminta szerinti combi-fűt-egy-üres-tárolót módszert alkalmazzuk, hanem egyszerűen átfolyós melegvíztermelőként működtetjük a combi kazánt), akkor nem biztos hogy érdemes beállíttatni az ilyen combi indulási teljesítményt 7 kW-ra, mert akkor még lassabban lesz megfelelő hőmérsékletű melegvíz, hiszen 7 kW-tal indul a kazán és pár másodperccel több időbe telik, míg még nagyobb teljesítményre felmodulál.
És megjegyzem még azt is, hogy:   Az Alkon 18, vagy az Alkon 24 kazánokat csak akkor lehet 4,2 kW helyett 3,2 kW-os minimális teljesítményűre leszabályoztatni egy olyan Unical-os szervizes által, akinek van német Krom-Schröder mini-computere, ha a füstcsőrendszer ellenállása kicsi vagy közepes. Kedves Épületgépész Szakember!
Mivel a földgáz fűtőértéke 100 egység és az égéshője pedig 111 egység, akkor ez egyértelműen azt jelenti, hogy a füstgázok lekondenzáltatásából kinyerhető energia-megtakarítás elméleti maximuma csak 11%. Az összes többi energia-megtakarítás, azaz további +10...+40 %-nyi energia-megtakarítás pedig elsősorban azon múlik, hogy a kazán milyen kevésszer kapcsolgat ki-és-be, azaz milyen picike teljesítményre tud lemodulálni! Kérem hogy gondolkodjon el ezen, mielőtt valakinek kazántípust ajánl!
 
 
Az Unical kazánok nem a legolcsóbbak!   De megtakaríthat velük 30%...50%-nyi energiaköltséget!
 Válasszon jól! Válasszon Unical-   Társasházak lakásaihoz, ha mindenképpen lakásonkénti kazánokat szeretne alkalmazni, akkor mivel egy lakás hőigénye -15°C-ban kb. 4...6 kW, emiatt +3°C-ban csak kb. 2...3 kW, mindenképpen az Unical Alkon 12-es kondenzációs kazánt javasoljuk alkalmazni, mert az le tud modulálni 1,9 kW-ra!!!
A melegvíztermelést pedig vagy oldja meg központilag, vagy ha a melegvíztermelést is lakásonként kell megoldani, akkor:
- vagy alkalmazzon 40...80 literes indirekt bojlert pl. a mellékhelyiség plafonja alá fölszerelve úgy, hogy a 12-es kazán fő előremenőjébe beszerelendő T-idomtól rákötünk egy NA 20-as csővel az indirekt bojler hőcserélőjére, majd a hőcserélőtől visszainduló visszatérő-cső becsatlakozik a kazán fő visszatérőjébe beszerelendő váltószelepbe! A bojler szonda és a váltószelep elektromos-vezetékét be kell kötni a 12-es kazánba, és a kazán már fel is ismeri az indirekt-bojlert és előnykapcsolásban fogja hőn tartani azt!
- vagy alkalmazzon vezérelt áramról működő villanybojlereket (akár fekvő bojlert a WC plafonja alatt)     Kivonat a régebbi írásokból:   Hozzám, az Alkon ’09 R 18-hoz tehát indirekt bojler is köthető!
Az Alkon ’09 C 18 és C 24 és 28C és 35C kombi fali kazánokat pedig lehet használni
                - csak-fűtő kazánként is,
                - kombiként is,
                - komfortfokozatú kombiként is,
                - de még HMV tároló is köthető rájuk (igen, a kombira tárolót lehet kötni, akár a régi gázbojlert, vagy villanybojlert is, Képzeld el a következőt!  V és U egy-egy robot autó. Mindkettő autópályán halad.
   V olyan módszerrel közlekedik, hogy fél órát hajt 260 km/h sebességgel, majd fél órát pihen, majd fél órát megint dönget 260-al, és így tovább.(Mintha egy kondenzációs gázkazán nagy teljesítményen járna fél órán át, majd fél óra üzemszünet következne, aztán megint fél óra gázégetés nagy teljesítménnyel, stb.)     Szóval ki-be kapcsolgatással manipulál. 
És most nézzük az U robotot.
- 4 -    U 130 km/h-val halad, azaz szabályozottan de folyamatosan (mintha egy kondenzációs kazán alacsony hőmérsékleten járna, mert van külső időjárástól függő szabályozója és képes járni picike teljesítményen is!!!).
Kérdés: Melyik robot autó volt energiatakarékosabb?       Ugye a válasz egyértelmű?      Az U !      U mint Unical!  Szóval nálunk,, kazánoknál,, nem az a lényeg hogy nagy teljesítménnyel és magas hőfokon működjünk,
 hanem éppen ellenkezőleg!!!   Az a lényeg, hogy minél alacsonyabb fűtési kW teljesítményig tudjunk 
 automatikusan leszabályozni, és közben a működési hőmérsékletünk is egyre alacsonyabb legyen, és a füstgázokat is minél jobban lehűtsük, hogy azokból is sok-sok hőt kinyerjünk.
 Persze van nálam olcsóbb kazán is a piacon, de nézd meg, hogy a konkurenciám tudja-e a következőket?


Én, mint Alkon kazán, azért tudok kevesebb gáz elégetéséből is több hőt kinyerni, mert ha a külső időjárás melegszik (-200C...-150C... -50C... +20C... +70C és így tovább), akkor:
1. automatikusan egyre kisebb kazánhőmérséklettel működök, mert gyárilag bennem van a külső időjárástól függő szabályozó, csak ki kell rakni az É-i falon kívülre egy 3 eFt-os É-i szondát, és rám csatlakoztatni,
2. és egyre kisebb teljesítményre (4,2 (3,2) kW-ig) automatikusan le tudok szabályozni
(tehát nemám ki-be kapcsolgatok, tehát nem ám pazarolok –50C felett, azaz kb. 8 kW alatt)
3. és a füstgázokat is jobban lehűtöm, (tfüst – tkörnyezet) maximum 500C lesz, tehát sok-sok hőt kinyerek a füstgázokból is!
Szóval TOP kategóriába tartozom! A működés a lehetőségek korlátait súrolja.


Bővebb információval, tanácsadással telefonon vagy e-mailben szívesen állunk rendelkezésére.

Vállalkozásunk speciális kereskedelmi helyzeténél fogva, a gyártók rendszeres akcióin túl, folyamatosan kedvezményeket képes nyújtani kiskereskedelmi illetve viszonteladói áraiból !!!

HOME  | JAMILA KFT.KAPCSOLATKAZÁNOKNAPELEMEK | NAPKOLLEKTOROK  | SZÉLGENERÁTOROK THERMOSHIELDNORDART FŰTŐPANELOK| REFERENCIÁK  | AJÁNLATKÉRÉS

Minden Jog Fenntartva! 2006-2010.  www.jamila.hu Telefon: 06-30-204-9954